Vizitati Palatul Versailles pentru o incursiune in istoria stiintei

Culturale,destinatii europene | Monday 13 December 2010 7:54 pm

Monarhii francezi Ludovic al XIV-lea si Ludovic al XV-lea au reprezentat o influenta majora in comunitatea stiintifica in timpul domniilor lor, transformand palatul Versailles intr-un centru pentru cercetare stiintifica. Vizitati exponatele din sectiunea de Stiinta si Curiozitati de la Curtea palatului Versailles, care ofera vizitatorilor o experienta educative prin colectia sa permanenta.
S-au facut numeroase descoperiri si cercetari la palat in numerosii sai ani, iar prin aceasta expozitie turistii vor afla de experimentul electriitatii din Sala Oglinzilor si despre Aparatul pe baza de apa Marly. Exista si informatii legate de filozofi naturalisti, care au studiat le Versailles.
In sectia “curiozitati”, exponatele sunt din domeniul cercetarilor in domeniul anatomiei si zoologiei, aici gasindu-se o colectie de animele rare precum pasarile albino. Exponatele sunt si din domeniul astronomiei, vizitatorii putand vedea faimosul glob celest al lui Coronelli, care prezinta pozitia plentelor la mijloc de secol XVII.
Un alt lucru care merita vazut este Pendula Passement sau ceasul astrologic, o masinarie care prezice data si pozitia planetelor timp de mii de ani in viitor.

0 Comentarii »

Momentan nu exista nici un comentariu.

Comenteaza