Uniunea Europeana elimina vizele pentru cetatenii ucrainieni

destinatii europene | Wednesday 24 November 2010 7:44 pm
Uniunea Europeana si Ucraina au facut un pas important in vederea reducerii restrinctiilor de calatorie intre cele doua. Un ‘Plan de Actiune’ pentru calatoaria fara viza a fost semnat la Bruxelles cu ocazia celui de-al 14-lea summit UE – Ucraina.
Planul prevede ca Uniunea Europeana si vecinii ei estici sa inlature restrictiile pana in 2012. Presedintele UE Herman van Rompuy a declarat:”Anunt cu placere astazi intrarea in vigoare a Planului calatoriei fara viza ce prevede vizite de scurt timp ale ucrainenilor in UE.”
Planul de Actiune fixeaza toate conditiile tehnice care trebuie indeplinite de catre Ucraina pentru instaurarea unui regim al calatoriei de scurta durata fara viza pentru ucraineni.
Implementarea plnului va incepe acum si va fi monitorizata sistematic de catre ambele parti. “Cred ca este realizarea noastra comuna. In sfarsit, suntem foarte aproape de inlaturarea vizei “, a declarat presedintele Ucrainei Viktor Yanukovych.
Ucraina  a eliminat viza pentru toti cetatenii UE in 2005, cu ocazia concursului Eurovision desfasurat in Kiev, pe care l-a gazduit in acel an.  Planul reprezinta primul pas facut de UE in vederea reciprocitatii acordului.

0 Comentarii »

Momentan nu exista nici un comentariu.

Comenteaza