Roma pe locul 2 in topul celor mai slabe servicii de taxi din Europa

Transport | Thursday 13 October 2011 4:13 pm

Taxiurile din Roma sunt scumpe si soferii sunt agresivi, nu respecta limitele de viteza sau semafoarele si de multe ori aleg drumul cel mai lung pana la destinatie. Aceasta evaluare face parte dintr-un sondaj EuroTEST efectuat pe 22 de cluburi de automobilism din Europa, incluzand si autoritatea italiana in acest domeniu, Automobile Club d’Italia (ACI). Rezultatul final plaseaza astfel Roma pe locul 2 din 22 de orase europene, in topul celor mai proaste servicii de taxi.

In Roma, testul a fost efectuat pe un drum intre statia de tren Termini si Fiera di Roma, langa aeroportul Fiumicino. Pe parcursul calatoriei soferul ‘s-a ratacit’ de doua ori, rezultand in marirea duratei calatoriei cu peste 60%, in final taxand clientul cu 69 € in loc de 62 €, suna afisata pe aparatul de taxat. In raport se mentioneaza ca un drum direct ar fi costat sub 50 €, aceasta practica de a alege cea mai lunga ruta intre aeroport si localurile de cazare din Roma, fiind des intalnita la taximetristii din Roma.

Printre alte probleme semnalate se numara: lipsa aerului conditionat, starea proasta a masinilor dar si faptul ca multi dintre taximetristi nu stiu limba engleza si nu pot oferi informatii despre obiectivele turistice din Roma.

Milano, un alt oras italian a fost pozitionat pe locul 4, dupa Koln, si inaintea oraselor Munchen si Barcelona. Singurul oras cu servicii de taxi mai proaste decat in Roma a fost desemnata capitala Sloveniei, Ljublljana.

Sursa: http://www.adac.de/

0 Comentarii »

Momentan nu exista nici un comentariu.

Comenteaza