Palazzo Strozzi aduce operele lui Bronzino in Florenta

Culturale | Sunday 14 November 2010 2:54 pm
Cei ce apreciaza lucrarile lui Agnolo di Cosime, cunoscut ca si Bronzino, probabil ca au vizitat expozitia din New York care se concentreaza pe lucrarile grafice ale artistului. Amatorii de arta care viziteaza Florenta pot merge la Palazza Strozzi pentru a admira o alta latura a operei artistului.
Bronzino era recunoscut ca fiind un avangardist, abordand tematici moderne in picturile sale. Intitulata “Artist si poet”, expozitia de la Palazza Strozzi continua ceea ce galeria din New York a inceput, prezentand unele dintre cele mai faimoase picturi ale artistului precum “Venus, Cupidon, Nebunia si Timpul”, “Portretul Lucreziei Panciatichi” si “Traversarea Marii Rosii”. Primul Duce al regiunii Toscana, Cosimo I de’Medicim a fost unul dintre primii clienti ai artistului, angajandu-l pe acesta sa picteze tablouri pentru nunta ducelui cu Eleonora di Toledo. Portretele mirelui si al miresei, pictate in uleiuri pe lemn, au fost folosite pentru a decora aceasta ocazie speciala.
Turistii care vin in Italia pot admira operele originale ale artistului pana pe 23 ianuarie 2011, multumita contributiilor galeriei Uffizi, Luvrului, muzeului Kunsthistorisches din Viena si multor altor muzee si galerii.

0 Comentarii »

Momentan nu exista nici un comentariu.

Comenteaza