Noua aripa a muzeului Tate Modern din Londra va fi inaugurata in 2012

Culturale | Tuesday 13 September 2011 4:14 pm

Noua aripa a muzeului Tate Modern din Londra se va deschide intr-o prima faza anul viitor, la timp pentru Olimpiada Cullturala care celebreaza Jocurile Olimpice din 2012.

Inaugurarea primei faze coincide cu Festivalul din Londra din 2012, care se desfasoara intre 21 iulie si 9 septembrie si va reprezenta punctul de maxim interes al Olimpiadei Culturale, program artistic din timpul Jocurilor Olimpice.

Tate Modern a adunat deja 70 % din cei 245 de milioane de euro necesari pentru finalizarea proiectului, a declarant Lordul John Browne, presedintele fondului care administreaza muzeul.

Intr-o prima faza vor fi deschise publicului doua spatii circulare care in trecut au fost rezervoarele de petrol ale unei foste centrale energetice. Spatiul creat in aceste doua rezervoare este imens, astfel aici se vor avea loc expozitii foarte mari si se vor putea desfasura chiar si evenimente artistice.

Galeria nationala britanica de opera moderna internationala, sau mai pe scurt Tate Modern, a fost fondata in anul 2000 pe malul sudic al raului Tamisa, vis-à-vis de Catedrala Sf. Paul. Muzeul se autoproclama cel mai popular muzeu de arta moderna din lume.

In cei 11 ani de existenta Galeria si-a extins masiv colectia de arta prin achizitionarea multor lucrari noi. Initial se asteptau in jur de 2 milioane de turisti pe an insa numarul acesta este in prezenta de aproape 5 milioane de vizitatori annual.

Noua aripa, proiectata de arhitectii elvetieni Herzog si de Meuron va fi conectata de cladirea actuala prin 3 nivele.

Cand lucrarile vor fi finalizate in 2016, Tate Modern va avea cu 70% mai mult spatiu destinat expozitiilor, evenimentelor culturale dar si noilor gradini si unei terase spectaculoase de unde se poate admira o panorama a raului Tamisa.

0 Comentarii »

Momentan nu exista nici un comentariu.

Comenteaza