Londra desemnata cea mai buna destinatie turistica europeana

destinatii europene | Sunday 21 November 2010 10:18 pm
Un studiu comandat de Ministerul Turismului din Franta a aratat ca Londra ofera o mai buna experienta turistica decat Paris. Raportul intitulat “24 de ore intr-o capitala turistica” a plasat Londra pe primul loc intr-o lista care mai contine si alte capitale europene printre care se afla si Paris, Roma sau Berlin.
Rezultatul sondajului este inca o victorie a Londrei, care in acest an a fost desemnat drept cea mai buna destinatie turistica din lume, in cadrul Premiilor Mondiale din Turism, luand fata astfel altor orase cu traditie ca New York sau Sydney. Capitala Angliei este apreciata de turisti mai mult decat oricare alt oras european, acestia fiind incantati de multitudiena de pub-uri si localuri dar si de varietatea obicetivelor turistice din Londra.
Londra a fost considerat un oras primitor de 82% dintre participantii la studiu. Pe locul doi la egalitate se afla Paris si Amsterdam cu 79%, in timp pe ultimul loc gasim Berlin cu doar 74%.
Oficiali ai ministerului, aflati sub acoperire, au ajuns la concluzia ca transportul in comun in Paris nu e la fel de bun ca cel din Londra, pretul biletelor fiind mai ridicat in capitala franceza, iar metroul mai murdar si mai invechit.
Singurul dezavantaj al Londrei in fata Parisului pare a fi limba vorbita. In Anglia se vorbeste aproape exclusiv engleza in timp ce in Paris, pe langa franceza, italiana, engleza si spaniola sunt si ele foarte raspandite.

0 Comentarii »

Momentan nu exista nici un comentariu.

Comenteaza