China ofera lumii cel mai mare numar de turisti

Diverse | Monday 13 January 2014 11:46 am

turisti_chineziAproape 100 de milioane de turisti chinezi au vizitat tari straine anul trecut, acest numar fiind in continua crestere.

In total, 97 de milioane de turisti au calatorit in afara in 2013, cu 14 milioane mai mult decat in anul precedent. Acest numar este cu atat mai impresionant cu cat in 2004 numarul de turisti chinezi era de doar 29 de milioane.

Turistii proveniti din China au cheltuit peste 102 miliarde de dolari in 2012, punand China pe primul loc la acest capitol, devansand tari precum Germania sau Statele Unite.

Atat tarile membre ale Uniunii Europene cat si cele asiatice au modificat programul vizelor in ce priveste turistii proveninti din China, pentru a usura cat mai mult calatoria acestora.

Detinatorii de hoteluri sau lanturi de magazine se intrec in oferte pentru a atrage cat mai multi turisti chinezi. Lantul de magazine Harrods, din Londra, a angajat 70 de vorbitori de limba chineza si a instalat peste 100 de terminale de plata care sa faciliteze platile facute direct din conturile turistilor chinezi.

0 Comentarii »

Momentan nu exista nici un comentariu.

Comenteaza