Cele mai importante muzee din Madrid au primit un numar record de vizitatori in 2011

Culturale,destinatii europene,muzee | Monday 9 January 2012 5:20 pm

Cele mai importante 3 muzee din Madrid - Muzeul Prado, Muzeul Thyssen-Bornemisza si Centrul de arte Regina Sofia – au primit un numar record de vizitatori anul trecut, in ciuda economiei aflate in declin a Spaniei.

Muzeul privat Thyssen-Bornemisza, in care sunt expuse lucrari alor unor artisti precum El Greco sau Picasso, a inregistrat cea mai mare crestere a numarului de turisti dintre cele 3 muzee care alcatuiesc asa numitul ‘Triunghi de aur’ al madridului.

Peste 1 milion de curiosi au trecut pragul muzeului, ceea ce reprezinta o crestere cu 30% fata de anul precedent si totodata cel mai mare numar de turisti intr-un singur an de la deschiderea muzeului in 2002.

Succesul este datorat in mare parte celor 7 expozitii temporare de anul trecut, dar si modificarii programului de vizitare sau cresterii numarului de turisti veniti sa viziteze capitala Spaniei. Una dintre cele mai de suscces expozitii dintre acestea a fost cea a artistului realist Antonio Lopez, care a atras peste 320.000 de vizitatori, stabilind astfel si un record.

Cel mai mare muzeu de arta moderna din Madrid, Centrul de arte Regina Sofia, care gazduieste capodopera lui Picasso Guernica, a inregistrat un numar de 2.7 milioane de vizitatori, cu 17% mai mult decat in 2010.

Muzeul Prado, in care sunt expuse opere datand dinaintea secolului XX, a primit cei mai multi vizitatori dintre cele trei, aproximativ 3 milioane dintre care aproape 60% spanioli, insa cresterea fata de anii precedenti a fost mai mica.

0 Comentarii »

Momentan nu exista nici un comentariu.

Comenteaza