Cele mai bune locuri pentru astro-turism in 2012

Diverse | Sunday 11 September 2011 9:39 am

Astro-turismul devine o afacere profitabila – desemnat drept Trendul Anului in Turism de catre Euromonitor – genereaza deja profituri de milioane unor tari precum Chile si Australia sau statului american Hawaii.
Anul viitor va fi unul excelent pentru amatorii de astronomie, datorita si tranzitului planetei Venus, un eveniment care se intampla doar ‘de doua ori intr-o viata’, cand Venus se va afla intre Pamant si Soare. Acest eveniment este cu atat mai important cu cat urmatoarea data la care poate fi vizionat este in 2117, transformandu-l practic in cel mai important eveniment al anului, desi mai sunt si altele demne de atentia amatorilor de astro-turism. Va prezentam o lista a acestor evenimente care pot fi observate in 2012:

1) Tranzitul planetei Venus, iunie
Ultima data cand acest eveniment a avut loc a fost in 2004 insa daca il ratati in 2012 va trebui sa asteptati pana in 2117.

2) Eclipsa circulara de Soare, mai
Eclipsele circulare au loc cam o data la doi ani, si se manifesta vizual prin transformarea coroanei soarelui intr-un `inel` . Pentru continentul nord-american in 2012 aceasta va fi totusi prima eclipsa circulara a acestui mileniu.
Locuri de unde se poate vedea cel mai bine: China, Japonia, coasta de vest a SUA, Canada

3) Eclipsa totala de Soare, noiembrie
Intunericul brusc al unei eclipse totale de soare este rar si in acelasi timp greu de pierdut daca esti in locul potrivit. Faptul ca poti privi cu ochiul liber coroana estompata a soarelui este cu adevarat un lucru rar.
Locuri de unde se poate vedea cel mai bine: nordul Australiei.

4) Eclipsa de Luna, iunie
Culoarea lunii se va transforma in rosu pentru unii astronomi in iunie cand umbra Pamantului va acoperi Luna.
Locuri de unde se poate vedea cel mai bine: Australia.

5) Ploaie de meteoriti Geminide, decembrie
Pana la 60 de meteoriti multicolori pe ora vor brazda cerul intunecat in timpul lunii decembrie, cu o intensitate maxima in zilele de 13 si 14 decembrie.

Locuri de unde se poate vedea cel mai bine: emisfera nordica

0 Comentarii »

Momentan nu exista nici un comentariu.

Comenteaza