China ofera lumii cel mai mare numar de turisti

Diverse | Monday 13 January 2014 11:46 am

turisti_chineziAproape 100 de milioane de turisti chinezi au vizitat tari straine anul trecut, acest numar fiind in continua crestere.

In total, 97 de milioane de turisti au calatorit in afara in 2013, cu 14 milioane mai mult decat in anul precedent. Acest numar este cu atat mai impresionant cu cat in 2004 numarul de turisti chinezi era de doar 29 de milioane.

Turistii proveniti din China au cheltuit peste 102 miliarde de dolari in 2012, punand China pe primul loc la acest capitol, devansand tari precum Germania sau Statele Unite.

Atat tarile membre ale Uniunii Europene cat si cele asiatice au modificat programul vizelor in ce priveste turistii proveninti din China, pentru a usura cat mai mult calatoria acestora.

Detinatorii de hoteluri sau lanturi de magazine se intrec in oferte pentru a atrage cat mai multi turisti chinezi. Lantul de magazine Harrods, din Londra, a angajat 70 de vorbitori de limba chineza si a instalat peste 100 de terminale de plata care sa faciliteze platile facute direct din conturile turistilor chinezi.

4 tari ce merita vizitate pentru cei cu un buget redus

destinatii europene | Thursday 9 January 2014 1:36 pm

Europa reprezinta pentru turistii din intreaga lume o destinatie de top, cu o numar mare de atractii turistice. In timp ce unele state europene sunt considerate foarte scumpe de catre turistii care le viziteaza, exista si optiuni pentru cei cu un buget redus. [citeste tot...]

O mie si una de nopti la Paris Expo

Culturale | Tuesday 8 January 2013 10:42 am

Plin de covoare zburatoare, duhuri din lampi, povesti de iubire si legende despre razboaie, Parisul care isi deschide usile anul acesta pentru spectacolul „O mie si una de nopti”. Evenimentul isi propune sa exploreze radacinile povestirilor folk arabe si puterea influentei lor in cultura vestica.
Prin peste 350 de piese de arta, manuscripte, lucrari de arta, artefacte si clipuri video, show-ul de la Institutul Arab contureaza drumul povestirilor de la originile lor, din folclorul indian si persan si pana la traducerea lor in araba din secolul 8. [citeste tot...]

Peste 12.000 de evenimente au loc in Marea Britanie pentru celebrarea Jocurilor Olimpice

Culturale | Monday 9 July 2012 10:34 am

Incepand cu 21 iunie, aproape 12.000 de evenimente si spectacole au loc in intreg Regatul Unit, pe parcursul a 12 saptamani, menite sa celebreze cea dea-a 30-a editie a Jocurilor Olimpice de vara.

P0este 25.000 de artisti din toate cele 204 tari participante la Olimpiada se vor afla pe scena la evenimentele de pe intreg teritoriul Marii Britanii, evenimente care vor strange peste 18 milioane de spectatori. [citeste tot...]

Cele mai importante muzee din Madrid au primit un numar record de vizitatori in 2011

Culturale,destinatii europene,muzee | Monday 9 January 2012 5:20 pm

Cele mai importante 3 muzee din Madrid - Muzeul Prado, Muzeul Thyssen-Bornemisza si Centrul de arte Regina Sofia – au primit un numar record de vizitatori anul trecut, in ciuda economiei aflate in declin a Spaniei.

Muzeul privat Thyssen-Bornemisza, in care sunt expuse lucrari alor unor artisti precum El Greco sau Picasso, a inregistrat cea mai mare crestere a numarului de turisti dintre cele 3 muzee care alcatuiesc asa numitul ‘Triunghi de aur’ al madridului. [citeste tot...]

Roma pe locul 2 in topul celor mai slabe servicii de taxi din Europa

Transport | Thursday 13 October 2011 4:13 pm

Taxiurile din Roma sunt scumpe si soferii sunt agresivi, nu respecta limitele de viteza sau semafoarele si de multe ori aleg drumul cel mai lung pana la destinatie. Aceasta evaluare face parte dintr-un sondaj EuroTEST efectuat pe 22 de cluburi de automobilism din Europa, incluzand si autoritatea italiana in acest domeniu, Automobile Club d’Italia (ACI). Rezultatul final plaseaza astfel Roma pe locul 2 din 22 de orase europene, in topul celor mai proaste servicii de taxi. [citeste tot...]

15 hoteluri din Marea Britanie laureate ale World Travel Awards

Hoteluri | Wednesday 5 October 2011 8:57 pm

15 hoteluri din Marea Britanie alaturi de alte aproape 200 au fost premiate la gala premiilor World Travel Awards din 2011. Festivitatile au avut loc in Turcia, Antalya la ‘Cornelia Diamond Golf Resort & Spa’ si premiile au fost acordate in urma voturilor a peste 180.000 de profesionisti din industria hoteliera din 160 de tari.

Alaturi de premiile individuale obtinute de unitatile de cazare din Londra, capitala Regatului Unit a castigat si titlul de ‘Cea mai buna destinatie turistica europeana’, iar lantul hotelier InterContinental Hotels & Resorts a fost desemnat drept cel mai bun din Europa. [citeste tot...]

Noua aripa a muzeului Tate Modern din Londra va fi inaugurata in 2012

Culturale | Tuesday 13 September 2011 4:14 pm

Noua aripa a muzeului Tate Modern din Londra se va deschide intr-o prima faza anul viitor, la timp pentru Olimpiada Cullturala care celebreaza Jocurile Olimpice din 2012.

Inaugurarea primei faze coincide cu Festivalul din Londra din 2012, care se desfasoara intre 21 iulie si 9 septembrie si va reprezenta punctul de maxim interes al Olimpiadei Culturale, program artistic din timpul Jocurilor Olimpice. [citeste tot...]

Cele mai bune locuri pentru astro-turism in 2012

Diverse | Sunday 11 September 2011 9:39 am

Astro-turismul devine o afacere profitabila – desemnat drept Trendul Anului in Turism de catre Euromonitor – genereaza deja profituri de milioane unor tari precum Chile si Australia sau statului american Hawaii.
Anul viitor va fi unul excelent pentru amatorii de astronomie, datorita si tranzitului planetei Venus, un eveniment care se intampla doar ‘de doua ori intr-o viata’, cand Venus se va afla intre Pamant si Soare. Acest eveniment este cu atat mai important cu cat urmatoarea data la care poate fi vizionat este in 2117, transformandu-l practic in cel mai important eveniment al anului, desi mai sunt si altele demne de atentia amatorilor de astro-turism. Va prezentam o lista a acestor evenimente care pot fi observate in 2012:
[citeste tot...]

Vizitati Palatul Versailles pentru o incursiune in istoria stiintei

Culturale,destinatii europene | Monday 13 December 2010 7:54 pm

Monarhii francezi Ludovic al XIV-lea si Ludovic al XV-lea au reprezentat o influenta majora in comunitatea stiintifica in timpul domniilor lor, transformand palatul Versailles intr-un centru pentru cercetare stiintifica. Vizitati exponatele din sectiunea de Stiinta si Curiozitati de la Curtea palatului Versailles, care ofera vizitatorilor o experienta educative prin colectia sa permanenta. [citeste tot...]

Next Page »